Οικονόμου: Ενισχύουμε την άμυνα μας και φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας

Οικονόμου: Ενισχύουμε την άμυνα μας και φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές και για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

«Η ελληνική διπλωματία έχει πάγιες και σταθερές θέσεις. Εμείς δεν μπορούμε να υπαγορεύουμε σε κάθε χώρα πως θα εξοπλίζεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σχετικά με την συνάντηση Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ.

«Εμείς αφενός ενισχύουμε την άμυνα μας, αφετέρου φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την ιδιότητα της ως σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ, ούτε και με την ανάγκη της παγκόσμιας κοινότητας για τήρηση της διεθνούς νομιμότητας. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα έχει φροντίσει να ισχυροποιήσει την άμυνα της και να αντιστρέψει υπέρ της τη διαφορά των προηγουμένων ετών» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τη δρομολογούμενη νομοθετική διάταξη για τα κριτήρια βάσει της ανακήρυξης κομμάτων και υποψηφίων, ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε, πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που εξακολουθεί να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε δε, πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί με βάση τον κοινοβουλευτικό κανονισμό και ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί κωλυσιεργίες. Επανέλαβε, δε, ότι στο μέτωπο των παρακολουθήσεων δεν θα μείνει καμία σκιά.

Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «η σιωπή του κ. Τσίπρα για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εκκωφαντική. Οι αποκαλύψεις για σακούλες στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, είναι ενδεικτικά της φιλοσοφίας τής προηγουμένης κυβέρνησης για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ».