Μητσοτάκης: Στο τέλος του 2023 θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος σταθμός υγροποιημένου αερίου

 Μητσοτάκης: Στο τέλος του 2023 θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος σταθμός υγροποιημένου αερίου

«Θα καλύπτει τις ανάγκες των Βαλκανίων», τόνισε ο πρωθυπουργός

Ειδική αναφορά στο κόμβο υγροποιημένο φυσικού αερίου, που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κομοτηνή. ο πρωθυπουργός τόνισε την σπουδαιότητα του έργου και το εύρος της χρησιμότητάς τους σε όλα τα Βαλκάνια.

«Μία ξεχωριστή αναφορά για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Εκμεταλλεύτηκε ίσως πιο γρήγορα από άλλα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος πλαίσιο. Κυρίως για την ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας. Ο στόχος μας είναι να καταστεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά τμήμα ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και από τη μεθεπόμενη χρονιά τμήμα αεροθεραπείας στην Κομοτηνή.

Βέβαια η Θράκη πρωταγωνιστεί στην ενέργεια. Παρά πολύ σημαντική εξέλιξη ότι στο τέλος του 2023 θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος σταθμός υγροποιημένου αερίου ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα διευρύνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπερεθνικός κόμβος ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου η ανατολική Θράκη 

«Υπάρχουν δυσκολίες πολλές. Δεν τις κρύψαμε ποτέ και δεν έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα. Όμως μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ναι, αυτά που είπαμε τα κάναμε. Αλλά αν κάναμε πολλά έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την πατρίδα και για την ανατολική Θράκη με οδικό χάρτη το αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο συντάχθηκε από εσάς. Έχω ένα όραμα αυτή η τόσο όμορφη περιφέρεια να γίνει ένας υπερεθνικός κόμβος ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου. Με μία νέα δυναμική που θα στηρίζεται σε εθνικές γεωστρατηγικές συνεργασίες. Τα μεγάλα έργα υποδομών καθίστανται πρώτη προτεραιότητα. Όλα έχουν εξασφαλισμένους πόρους. Θα μιλήσω ενδεικτικά στη μεγάλη σημασία την οποία δίνουμε στα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης το οποίο παραμένει στον έλεγχο του κράτους με προσωπική μου απόφαση λόγω της τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας του, ανέφερε ο πρωθυπουργός.