Δημήτρης Μάντζος: Η κυβέρνηση θέλει νομοθεσία, ελευθερίες και κράτος δικαίου α λα καρτ

Δημήτρης Μάντζος: Η κυβέρνηση θέλει νομοθεσία, ελευθερίες και κράτος δικαίου α λα καρτ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην κριτική του Γιάννη Οικονόμου

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζου, στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την επίμαχη γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου.

«Η κυβέρνηση εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για τη θεσμική κριτική, που της ασκεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η ίδια κυβέρνηση, που ήθελε νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte», απάντησε ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε:

«Είναι η κυβέρνηση, που εισηγήθηκε, και η ΝΔ που μόνη ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο, που περιορίζει δικαιώματα, συσκοτίζει την αλήθεια και φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πώς «η μόνη αλήθεια είναι ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γνωμοδοτώντας στο ερώτημα ενός ιδιώτη, χωρίς αρμοδιότητα και καμία δεσμευτικότητα επιχειρεί να παρεμποδίσει τη λειτουργία μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής».

Ο κ. Μάντζος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι η άσκηση κριτικής σε πράξεις πολιτειακών οργάνων δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υψηλό δημοκρατικό καθήκον και πώς κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει.

«Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι οι Νόμοι της Νέας Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα; Είναι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις πάνω από τις Ανεξάρτητες Αρχές; Είναι, εν τέλει, η Νέα Δημοκρατία πάνω από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία;», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.