ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με τη γνωμοδότηση του παρεμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με τη γνωμοδότηση του παρεμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ

«Αποκαλύπτει την αληθινή σκοπιμότητα του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος υπέρ της συσκότισης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων»

«Με τη σημερινή του γνωμοδότηση ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ, η οποία ως ανεξάρτητη συνταγματική αρχή οφείλει να κάνει απερίσπαστη το έργο της», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη γνωμάτευση του Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με το την αρμοδιότητα ελέγχου της ΑΔΑΕ.

Όπως αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος «πρωτίστως, όμως, αποκαλύπτει την αληθινή σκοπιμότητα του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος, ως νομοθετικής παρέμβασης όχι υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και της ενίσχυσης των θεσμών όπως διαφημίστηκε, αλλά υπέρ της συσκότισης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και της εκ των υστέρων "νομιμοποίησης" των κυβερνητικών αυθαιρεσιών». Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθιστά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «βαριά την ευθύνη για το πλήγμα στους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πόσο άριστος μιμητής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε», όπως τονίζει.

Σε υστερόγραφο του σχολίου επισημαίνεται, ότι «όπως αποκαλύπτεται από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Μπαγκλαντές είχαν ενημερωθεί επισήμως για το ταξίδι "εκπαίδευσης" ανώτερων αξιωματούχων της ασιατικής χώρας στα συστήματα παρακολούθησης του Predator στην Αθήνα». Υπογραμμίζει ότι «δεν ήταν στις προθέσεις μας να επισκιάσουμε το πανηγυρικό κλίμα για την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας από τον Γιάννη Σμυρλή, που ως γ. γ. του Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να είχε ανοίξει την πόρτα της εξαγωγής του Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα στην Αφρική», και ζητάει να μάθει άα ολοκληρώθηκε η ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε.