Παπαθανάσης: Μέχρι πότε θα ισχύει το καλάθι του νοικοκυριού

Παπαθανάσης: Μέχρι πότε θα ισχύει το καλάθι του νοικοκυριού

«Σύντομα νέος μηχανισμός προστασίας του καταναλωτή»

«Το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι μια επιτυχία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Nίκος Παπαθανάσης και ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου για τον περιορισμό των επιπτώσεων της οικονομικής ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι ενισχύονται οι μηχανισμοί προστασίας των πολιτών.

«Φαίνεται ότι οι συμπολίτες μας βγαίνουν και ψωνίζουν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός σχολιάζοντας την εορταστική κίνηση στην αγορά των καταστημάτων ενόψει των επερχόμενων εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Market Pass αφορά τους πιο οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση». Αναφορικά με το μέχρι πότε θα υλοποιούνται από την κυβέρνηση αντίστοιχες πρωτοβουλίες απάντησε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει το καλάθι όσο διαρκεί η κρίση».

Ειδικότερα τόνισε ότι «υπάρχει ένα όριο χρονικό που είναι ο Μάρτιος, αλλά σε αυτή την περίπτωση, εφόσον η κρίση ακρίβειας συνεχίζεται, θα δώσουμε και παράταση στη λειτουργία του καλαθιού».

Απαντώντας στις επικρίσεις γιατί δεν μειώνεται ο ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι με τον τρόπο που έχει επιλεγεί τα οφέλη είναι μεγαλύτερα.

«Με την κάρτα αγορών μια οικογένεια κερδίζει 52 ευρώ, ενώ αν γινόταν μείωση του ΦΠΑ κατά 7 μονάδες θα κέρδιζε 32 ευρώ» απάντησε διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται να διατηρηθεί μία σωστή δημοσιονομική εικόνα.