Εκλογές 2023: Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί στις έδρες των Περιφερειών βάσει της απογραφής

Εκλογές 2023: Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί στις έδρες των Περιφερειών βάσει της απογραφής

Ποιες είναι οι 6 που κερδίζουν βουλευτές και οι 8 που θα έχουν λιγότερους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο

Αλλάζουν οι συσχετισμοί στη Βουλή για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2023 και αυτό το γεγονός δεν οφείλεται σε κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά βάσει των στοιχείων της απογραφής που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα, υπάρχουν Περιφέρειες που χάνουν κοινοβουλευτικές έδρες και άλλες που κερδίζουν.

Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού. Συγκεκριμένα, σε 6 περιφέρειες αυξάνονται οι έδρες και σε 8 μειώνονται.

Από δύο έδρες κερδίζουν ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών και η Ανατολική Αττική.

Κερδισμένες κατά μία έδρα είναι επίσης ο Βόρειος και ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθηνών, η Α’ Θεσσαλονικής και η Αχαΐα, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αντίθετα, θα εκλέξουν έναν λιγότερο βουλευτή η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Οι δύο τελευταίες μάλιστα θα είναι πλέον μονοεδρικές.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει στη διάθεσή του ένα διάστημα 15 ημερών με ένα μήνα προκειμένου να οριστικοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, πάντα με βάση τα επίσημα στοιχεία από την απογραφή που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.