Καράογλου: «Άνοιξε η γη να με καταπιεί, όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο στο στήθος»

Καράογλου: «Άνοιξε η γη να με καταπιεί, όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο στο στήθος»

Με τι τατουάζ ο βουλευτής της ΝΔ σκέφτεται να καλύψει την ουλή

«Άνοιξε η γη να με καταπιεί» ήταν το πρώτο συναίσθημα που ένιωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, όταν ο γιατρός του είπε ότι η βιοψία που είχε κάνει έδειξε καρκίνο στο στήθος.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος μιλώντας στο thestival.gr, έγινε «μια μικρή μάχη» για να πειστεί να τον εξετάσει γιατρός με όταν η σύζυγός του εντόπισε κάτι ανησυχητικό στο στήθος του.

«Για την ακρίβεια της είπα: "Εδώ ο κόσμος καίγεται με τον γάμο του Γιώργου και εσύ ασχολείσαι με ανούσια πράγματα".  Όμως, για να είμαι δίκαιος, ευτυχώς επέμεινε και προλάβαμε το κακό στην αρχή. Αμέσως πήρε το tablet στα χέρια, πληκτρολόγησε το σύμπτωμα και μου κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ανησυχώ και πως δεν είναι ένα σύμπτωμα για το οποίο πρέπει να αδιαφορήσω. Αν δεν επέμενε, εάν δεν έκλεινε με το ζόρι το ραντεβού με τον γιατρό, σήμερα ενδέχεται τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη τροπή. Γι’ αυτό κάθε φορά αναγνωρίζω δημόσια πως της χρωστάω τη ζωή μου» περιγράφει ο κ. Καράογλου.

«Άνοιξε η γη να με καταπιεί! Αυτό ήταν το πρώτο συναίσθημα όταν άκουσα τον γιατρό, μετά τη βιοψία, να μου λέει ότι έχω καρκίνο στο στήθος. Και προφανώς η πρώτη σκέψη που έκανα δεν ήταν καθόλου θετική. Έχοντας τη δυσάρεστη εμπειρία με την απώλεια της μητέρας μου από όγκο στον εγκέφαλο, όταν εγώ ήμουν μόλις 12 χρόνων, πίστεψα ότι το ρολόι μου μετρούσε αντίστροφα. Γι’ αυτό μόλις επιστρέψαμε σπίτι άρχισα να δίνω στη Γιώτα οδηγίες για τα… μελλούμενα προκειμένου να μην αφήσω εκκρεμότητες. Αφού με άφησε να εκτονωθώ, γύρισε και μου είπε μονάχα μια κουβέντα: "Θόδωρε, στη ζωή σου έχεις αποδείξει ότι είσαι μαχητής. Θα δώσεις και αυτήν τη μάχη και θα την κερδίσεις". Ήταν η στιγμή  που με άγγιξε βαθύτατα και γύρισε ο διακόπτης» συγκλονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Θεόδωρος Καράογλου περιέγραψε, επίσης, τη στιγμή που ενημέρωσε τα παιδιά του για τον καρκίνο: «Το βλέμμα των παιδιών μου δεν ξεχνιέται. Η παρατεταμένη σιωπή που ακολούθησε έκανε θόρυβο και τον αιφνιδιασμό διαδέχθηκε η αγωνία. Εκεί ανέλαβε πάλι ενεργό ρόλο η Γιώτα σπάζοντας την αμηχανία λέγοντας: "Τώρα που το μάθατε ελάτε στο τραπέζι. Έστρωσα για να φάμε όλοι μαζί"».

Ο βουλευτής της ΝΔ αποκαλύπτει, τέλος, ότι σκέφτεται να καλύψει την ουλή από την επέμβαση στο στήθος «κάνοντας τατουάζ το σήμα του Ηρακλή, της αγαπημένης μου ομάδας. Είναι ιδέα της κόρης μου, Βανέσσας, την οποία δεν έχω αποκλείσει».