Νέες τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα έχει κακομαθημένες και μαξιμαλιστικές θέσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, λέει ο Τσελίκ

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα έχει κακομαθημένες και μαξιμαλιστικές θέσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, λέει ο Τσελίκ

Κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι «προσπαθούν να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας λόγο για κακομαθημένη και μαξιμιλιστική θέση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι «προσπαθούν να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Τσελίκ, δήλωσε: «Οι εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο έχουν επίσης δείξει πως οι σύμμαχοί μας στερούνται οπτικής και ικανότητας για ειρήνη, με το να υποστηρίζουν τη μονομερή στάση της Ελλάδας και τις κακομαθημένες, μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της.

Ο Τσελίκ πρόσθεσε: «Το Kizil Elma να είναι καλοτάξιδο Ο κ. Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ είχε πει πως δεν κατάφεραν να το κρατήσουν άλλο στη Γη. Εύχομαι να μείνει μόνιμα στους αιθέρες για να συμβάλουμε στην άμυνα της χώρας μας όπως και στην παγκόσμια ειρήνη. Επίσης το Κizil Elma θα παίζει κρίσιμο ρόλο και καθοριστικό ρόλο στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας όπου είμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προβοκάτσιες».