Παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική, που αδιαφορεί για τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ»

Παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική, που αδιαφορεί για τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ»

«Αναμένουμε μια αμερόληπτη, αντικειμενική και λογική προσέγγιση από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Την προκλητική ρητορική της Άγκυρας συνεχίζει ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας Τουρκίας – Γεωργίας – Αζερμπαϊτζάν έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Αναφορικά με την καταγγελόμενη από την Άγκυρα προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει πτήση τουρκικών αεροσκαφών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ είπε: «Αυτή η εχθρική στάση δείχνει, ότι το ΝΑΤΟ έχει γίνει τόσο αλαζονικό, που παραβλέπει τις βασικές αρχές του. Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της που τροφοδοτεί την αστάθεια. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις σε υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Βεβαίως, δόθηκε αμέσως η απαραίτητη απάντηση. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει, ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική, που αδιαφορεί για τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους απέναντι στους εσωτερικούς πολιτικούς στόχους, να λειτουργήσουν ως συνετός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου. Ως αποτέλεσμα, εμείς στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αν και η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εαυτών μας και των Κυπρίων αδελφών μας.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε εδώ, ότι αναμένουμε μια αμερόληπτη, αντικειμενική και λογική προσέγγιση από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Οι τρομοκράτες κατευθύνονται απεγνωσμένα υπόγεια και αθώοι άνθρωποι στοχοποιούνται. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να ανεχόμαστε τρομοκράτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας».