La Repubblica: «Η Καϊλή εκτελούσε τις εντολές του Παντσέρι μέσω του Τζιόρτζι»

La Repubblica: «Η Καϊλή εκτελούσε τις εντολές του Παντσέρι μέσω του Τζιόρτζι»

Η ιταλική εφημερίδα προσδίδει ενεργό ρόλο και πλήρη επίγνωση της υπόθεσης του Qatargate στην ελληνίδα ευρωβουλευτή

Νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο της Εύας Καϊλή στο Qatargate δημοσιεύει ο ιταλικός και ο βελγικός Τύπος, με την La Repubblica να τονίζει, πως η Εύα Καϊλή «παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα με μίζες, που περιστρεφόταν γύρω από τον Τζιόρτζι και τον Παντσέρι».

«Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου» είναι η δήλωση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη σύλληψή της, που μεταφέρει η ιταλική εφημερίδα. «H Καϊλή κατηγορείται επίσης, ότι παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ και κατόπιν οδηγιών του Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να της έδινε τις εντολές, σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι», γράφει ακόμα η Repubblica και προσθέτει, πως «εξ ου και η απόφαση των δικαστών να την συλλάβουν».

Επίσης η εφημερίδα τονίζει πως η Εισαγγελία «επιμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, πως πιθανόν να είναι πεπεισμένοι ότι η Καϊλή και ο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα γνωρίζουν». Επιπλέον γράφει ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής βρίσκεται στο επίκεντρο «ενός λαμπρού σχεδίου της κλίκας Παντσέρι», αφήνοντας ανοιχτό αυτό να συνέβαινε «ίσως παρά την θέλησή της». Η ιταλική εφημερίδα καταλήγει, πως «στην ανασυγκρότηση που έκαναν πρώτα οι βελγικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι ερευνητές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζεται ότι η ομάδα "επένδυσε" στην Καϊλή με πλήρη επίγνωσή τους».

«Προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ», λέει η La Repubblica «οι Παντσέρι και Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς των μελών της επιτροπής, καθώς και της αντιπροέδρου». Το Knack σημειώνει, ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή έστειλε email το βράδυ της Δευτέρας, στο οποίο έγραφε: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Είμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες;». «Το να γράφεις για μερικές ομολογίες» είναι σύμφωνα με τον δικηγόρο, μια «μεροληπτική ερμηνεία».