Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του τον Ιανουάριο στην Αθήνα

Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του τον Ιανουάριο στην Αθήνα

Ενισχύεται η συμμαχία της Ελλάδας με την Αίγυπτο

Ακόμη περισσότερο αναμένεται να ενισχυθεί η συμμαχία της Ελλάδας με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα το προσεχές χρονικό διάστημα και ειδικότερα εντός του Ιανουαρίου, όπου θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και βέβαια με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού γίνεται μετά και την έκδοση προεδρικού διατάγματος από τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την οριοθέτηση των δυτικών θαλασσίων ορίων της Αιγύπτου, απόφαση που χαιρέτισε η χώρα μας και δημιουργεί νέα δεδομένα έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Δένδιας μετά το διάταγμα του προέδρου της βορειοαφρικανικής χώρας δήλωσε πως «η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν συνεχή συντονισμό για θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή» και πως αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την πίστη μας στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σε αντίθεση με τα παράνομα μνημόνια κατανόησης που υπέγραψαν οι διοικήσεις της Λιβύης και της Τουρκίας.