Qatargate: Ξετυλίγεται το κουβάρι της διαδρομής του «μαύρου» χρήματος – Πότε κρίνεται η τύχη της Εύας Καϊλή

Qatargate: Ξετυλίγεται το κουβάρι της διαδρομής του «μαύρου» χρήματος – Πότε κρίνεται η τύχη της Εύας Καϊλή

Σήμερα αναμένεται η ακρόαση της συζύγου του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι - Οργισμένη αντίδραση του Κατάρ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargare, αφού οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, επιβεβαιώνουν ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ήταν αυτός που, με τις οδηγίες του Αντόνιο Παντσέρι, τις ψηφοφορίες για το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται η ακρόαση της συζύγου του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, προκειμένου να αποφασιστεί η έκδοσή της ή μη στο Βέλγιο. Η ίδια ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί και, αύριο, Τρίτη για την κόρη του τέως ευρωβουλευτή, Σίλβια Παντσέρι.

Οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Βελγίου και Ιταλίας συνεργάζονται στενά και εντός των επόμενων ωρών θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, αναμένεται να περάσει την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, το κατώφλι  του δικαστικού συμβουλίου και μέχρι τότε οι έρευνες θα συνεχίζονται με στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην πιο οργισμένη αντίδρασή της για το Qatargate, η Ντόχα κάνει λόγο για διακρίσεις εις βάρος της και προειδοποιεί ότι ο τρόπος με τον οποίο η Ε.Ε χειρίζεται την υπόθεση θα επηρεάσει αρνητικά τις συζητήσεις για το υγροποιημένο φυσικό αέριο τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες στρέφονται στο Κατάρ για να ενισχύσουν τα ενεργειακά τους αποθέματα.

Μέλος της αντιπροσωπείας του Κατάρ στην ΕΕ, δήλωσε: «Η απόφαση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία για την ασφάλεια, καθώς και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια ενέργεια, φτώχεια και ασφάλεια».