Οικονόμου: Δυσάρεστη εξέλιξη με την Σπυράκη – Δε θέλαμε την Καϊλή στη ΝΔ

Οικονόμου: Δυσάρεστη εξέλιξη με την Σπυράκη – Δε θέλαμε την Καϊλή στη ΝΔ

«Ο πρωθυπουργός σήμερα δε θα ανακοινώσει εκλογές, αλλά θα παρουσιάσει ένα πλάνο για την επόμενη τετραετία»

Ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, ενώ προσέθεσε ότι «μέχρι να αποσαφηνιστεί το τι έχει γίνει ανεστάλη η ιδιότητά της. Όσο κρατά η αναστολή, δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Οφείλουμε να είμαστε καθαροί και άμεσοι προς τον κόσμο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ενημερωμένη για την έρευνα στην κ. Σπυράκη: «Δεν είχαμε ενημερωθεί για την έρευνα. Πιστεύουμε ότι η κ. Σπυράκη θα δικαιωθεί στο τέλος. Κινηθήκαμε έτσι ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα στους πολιτικούς αντιπάλους να σπεκουλάρουν.  Να διαχωρίσουμε τις υποθέσεις. Δεν έχει σχέση με το qatargate.  Να μην ταυτίζουμε και τσουβαλιάζουμε ανόμοια πράγματα».

Αναφερόμενος στο μέτρο-έκπληξη που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην συζήτηση του προϋπολογισμού, τόνισε ότι «όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης γίνονται ώστε να καλύπτουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Στην σημερινή ομιλία, περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να θυμίσει την δύσκολη πορεία των τριών τελευταίων ετών. Αυτό που θα πει, θα είναι ενταγμένο σε ένα ευρύτερο σχέδιο, θα σηματοδοτεί το τι θα μπορούμε να πετύχουμε την επόμενη τετραετία. Να συγκλίνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων με την ευρωπαϊκή».