Qatargate: Στην αρχή η έρευνα για τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος – Αναβολή έως 22/12 για την Καϊλή

Qatargate: Στην αρχή η έρευνα για τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος – Αναβολή έως 22/12 για την Καϊλή

Στη φυλακή ο σύζυγός της - Την εμπλοκή κι άλλων χωρών στο σκάνδαλο πλην του Κατάρ εξετάζουν οι αρχές

Αναβολή για ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο.

Η ίδια θα παραμείνει προφυλακισμένη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα κριθεί εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι Αρχές κατέσχεσαν ακυκλοφόρητα μετρητά, δεμένα με χαρτοταινία. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αυτά προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2021 αλλά από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου με βάση πληροφορίες για παρέμβαση ξένης δύναμης στη χώρα. Οι κρατικές υπηρεσίες του Βελγίου άρχισαν να παρακολουθούν τηλέφωνα υπόπτων επί σειρά μηνών και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία τότε, η υπόθεση έφτασε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας μιλώντας σε βελγικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε ότι πάνω από μία χώρα εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων. Ήδη στο κάδρο έχει μπει και το Μαρόκο ενώ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε τροπολογία και κάθε απόφαση που διαμόρφωναν τις σχέσεις της Ε.Ε. με το Κατάρ.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στο ζεύγος Καϊλή – Τζόρτζι. Για τους «Μπραντζελίνα» του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κάνει λόγο το Politico σε άρθρο που περιγράφει την απότομη πτώση του ζευγαριού.

Και η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες της λαμπερής ζωής της ευρωβουλευτή σε παραλίες και με τον μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η γερμανική Bild με αφορμή ένα βίντεο από παλιά φωτογράφηση αναφέρει «ότι δάγκωσε το μήλο της ενοχής που οδηγεί στον διωγμό από τον Παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».