Δημήτρης Μάντζος: Η ακαριαία διαγραφή της κ. Καϊλή αποτελεί μήνυμα αξιακής ανανέωσης και μηδενικής ανοχής

Δημήτρης Μάντζος: Η ακαριαία διαγραφή της κ. Καϊλή αποτελεί μήνυμα αξιακής ανανέωσης και μηδενικής ανοχής

«Δεν υπάρχουν κόμματα απατεώνων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

«Από τις πρώτες ώρες προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί σε νομικό επίπεδο. Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, εκπέμψαμε ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και στα φαινόμενα παραβίασης πολιτικής ηθικής. Δυστυχώς δεν ήταν το ίδιο προσεκτικοί στο δημόσιο διάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3.

Ο κ. Μάντζος εξαπέλυσε πυρά σε βάρος όσων προσπάθησαν να καταλογίσουν συνολικά στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις ιδιωτικές συμπεριφορές της Ε. Καϊλή, υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε πάρει μία πολύ υπεύθυνη θέση στις πρόσφατες υποθέσεις των παιδοβιασμών, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κόμματα βιαστών, όπως κάποιοι βιαστικά έλεγαν. Έτσι και τώρα, λέμε ότι δεν υπάρχουν κόμματα απατεώνων. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς να μας δείχνει με το δάχτυλο, ειδικά όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στη ΝΔ. Έχει χρησιμοποιηθεί στην υπόθεση των υποκλοπών με μεθοδικό τρόπο από τον Ιούλιο και μετά. Εκεί ακριβώς έρχεται η πολιτική αξιολόγηση της συμπεριφοράς της κ. Καϊλή».

«Η ακαριαία διαγραφή της κ. Καϊλή αποτελεί ένα μήνυμα αξιακής ανανέωσης και μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και την παραβίαση της πολιτικής ηθικής», επεσήμανε ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Πρέπει όλα τα κόμματα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας συμπεριφορές και πρακτικές που πλήγωσαν τους πολίτες και έχουν κάνει τους νέους ανθρώπους να γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική».

Ερωτηθείς για το εάν η ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με την κ. Καϊλή πριν τη διαγραφή της, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρχε ούτε καν η τεχνική δυνατότητα, καθώς, όπως πιστοποιήσαμε από το βελγικό ρεπορτάζ δεν υπήρξε μόνο έρευνα αλλά και σύλληψη. Εξάλλου, από την ανακοίνωση των βέλγικων αρχών μέχρι τη δική μας ανακοίνωση διαγραφής, μεσολάβησαν ελάχιστα λεπτά».