Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

«Δούρειο Ίππο της ΝΔ» χαρακτήρισε την ευρωβουλευτή του κόμματος του ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης - Αιχμηρά σχόλια και από τα υπόλοιπα κόμματα

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε και στο εσωτερικό η υπόθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή, η οποία κρατείται από τις Βελγικές Αρχές για υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, που πρόκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος την διέγραψε από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας την ως «Δούρειο Ίππο της ΝΔ».

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε, ότι η συμπεριφορά της διαγραφείσας ευρωβουλευτή μετά από την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο, για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το Predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Από τις 26 Ιουλίου και μετά με οδήγησε να πάρω μία απόφαση, για να πάρω αποστάσεις από την κυρία Καϊλή. Από τη στιγμή που κατήγγειλα την υπόθεση για το Pretador, η κυρία Καϊλή έλεγε πως είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί και σε άλλους», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε λόγο για «πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!».

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση - "εξαγωγέας" τεχνογνωσίας παράνομων λογισμικών παρακολουθήσεων σε τρίτα κράτη και των παρακρατικών πρακτικών της πίσω αυλής του Μαξίμου, αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντάς την στα εγχώρια μέσα ως "μεταγραφή αεροδρομίου", τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι, δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό», κάνοντας λόγο για «θράσος χωρίς όρια του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Τη «σκυτάλη» πήρε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο ανέφερε σε εξίσου υψηλούς τόνους, ότι «το ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους!» και πρόσθεσε: «Το καλό είναι, ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα να εκδώσουν την εν λόγω ανακοίνωση, καθώς αποτελεί απλή συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αιχμές που άφησε ο κ. Ανδρουλάκης και για την προηγούμενη κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κ. Καϊλή και ο κ. Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "εγώ δεν καλύπτω κανέναν". Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την υπόθεση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι «οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς "αίματος" της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο, με ένα ψήφισμα-παρωδία, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, νομιμοποιούσε τη βαρβαρότητα σε βάρος των εργατών στα κάτεργα του Μουντιάλ του Κατάρ. Πρόκειται για την ίδια βαρβαρότητα, που η κυρία Καϊλή χαρακτήριζε "πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα!"».