ΠΑΣΟΚ: Εκτός κόμματος η Εύα Καϊλή, που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΠΑΣΟΚ: Εκτός κόμματος η Εύα Καϊλή, που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη έπειτα από την κλήση της για ανάκριση

Εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Κλήθηκε για ανάκριση

Η Ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια κλήθηκε σε ανάκριση και θα ακολουθήσει τις σημερινές συλλήψεις στις Βρυξέλλες, αλλά και τις πληροφορίες δημοσιεύματος της Le Soir για εμπλοκή της πολιτικού στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...