Στα άκρα ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας

Στα άκρα ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ματά από συνάντηση με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

Νέες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε tweet που ανήρτησε μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι παραβιάζει επίμονα τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ανάρτησή του ο Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα».

Στη συνέχεια ανήρτησε μια φωτογραφία με ένα μακρύ κατάλογο στον οποίο απαριθμεί όλες τις δήθεν «πρακτικές διάκρισης» που εφαρμόζει η Ελλάδα κατά της μειονότητας στη Δυτική Θράκη.