Πλεύρης: Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα γίνει με συχνά τεστ και παρακολούθηση

Πλεύρης: Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα γίνει με συχνά τεστ και παρακολούθηση

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι πρώτα θα ακούσει τη γνώμη των ειδικών για το θέμα

Για το πρωτόκολλο της επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου, μίλησε ο Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τη σημερινή συνεδριαστη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των ειδικών και μετά θα ληφθεί η απόφαση, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας.

Σημείωσε ότι δεν αναμένεται να παρθεί σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τους τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι το ελάχιστο που θα τηρηθεί θα είναι τα συχνά τεστ και η παρακολούθηση.

Σχετικά με το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κος Πλεύρης ανέφερε πως πρόκειται για περίπου 700 άτομα.

Εκτίμησε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρχει η ακριβή ρύθμιση του θέματος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό για τη γρίπη στα φαρμακεία χωρίς παραπεμπτικό, ο υπουργός τόνισε ότι απομένουν κάποιες εργασίες απο το ΗΔΙΚΑ και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις με στόχο το μέτρο να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.