Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο φορολογικών και τελωνειακών ρυθμίσεων

Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο φορολογικών και τελωνειακών ρυθμίσεων

Εγκρίθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Κατά πλειοψηφία από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 - Κύρωση πρόσθετης πράξης στο νέο συνυποσχετικό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία - Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις - Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων - Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών», επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ολοκληρώνοντας την συζήτηση του νομοσχεδίου, ανέφερε πως αυτό εντάσσεται στις ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχουν ως στόχο τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και την έμπρακτη στήριξη των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου έχει αναμφισβήτητο θετικό κοινωνικό πρόσημο. Περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά πρόσθετων επειγουσών φορολογικών διατάξεων με τις οποίες «οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού απέναντι στους πολίτες γίνονται πράξη». Διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται και διατάξεις αναπτυξιακού και οικονομικού χαρακτήρα. Μέσα από ευέλικτες και ψηφιοποιημένες διαδικασίες, προχωρά πλέον με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο και η επίλυση εκκρεμών δικαστικών φορολογικών υποθέσεων, που παρέμειναν εκκρεμείς για χρόνια, με αμοιβαίο όφελος, τόσο για τους φορολογούμενους, όσο και για τα δημόσια έσοδα.

Ο υφυπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, συνεχίζει το θεσμικό και νομοθετικό της έργο, με γνώμονα τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, της αναπτυξιακής διαδικασίας, καθώς και της κοινωνικής συνοχής. Συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα, λειτουργώντας συγκροτημένα, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...