Νέες προκλήσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Μαζέψτε τα μυαλά σας – Να μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου»

Νέες προκλήσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Μαζέψτε τα μυαλά σας – Να μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου»

Στη λογική του παραλόγου της Άγκυρας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικαλείται το... Διεθνές Δίκαιο, το οποίο συγχέει με το... δίκαιο της Τουρκίας

Σε νέες ακραίες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αφενός καλεί την Αθήνα σε διάλογο με την Άγκυρα χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, για να ικανοποιηθούν τα... δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, συγχέοντας τα με το... Διεθνές Δίκαιο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Στις σχέσεις με την Ελλάδα, είμαστε εξαιρετικά υπομονετικοί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ό,τι χρειάζεται για την ειρήνη, για τη δίκαιη κατανομή του εδώ πλούτου είμαστε σε διάλογο. Έχουμε τα προβλήματά μας εδώ. Να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με διάλογο. Υπάρχουν βαθιά προβλήματα. Καλέστε μας, να έρθουμε στην Ελλάδα να μιλήσουμε, ελάτε εδώ να μιλήσουμε. Μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα μεταξύ μας. Αναμένουμε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει αυτές τις ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να μιλήσει όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα και λογικά. Μην αυξάνετε την ένταση, μην διαταράσσετε το περιβάλλον του διαλόγου. Εμείς λέμε ότι είμαστε υπομονετικοί. Παρά τα λάθη που έγιναν, πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί με υπομονή και ειρήνη. Μην παρεξηγείτε την έκκλησή μας για διάλογο, αυτό δεν είναι φόβος, θέλουμε να το λύσουμε με αξιοπρέπεια, ευγένεια και διεθνές δίκαιο. Αυτό δεν είναι αδυναμία. Από την άλλη, θα προστατεύσουμε το δίκαιό μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας».

«Μαζέψτε τα μυαλά σας»

«Μαζέψτε τα μυαλά σας, μην παίρνετε αέρα λόγω δηλώσεων τρίτων με κανέναν τρόπο, κρατήστε τα δικά σας πόδια στο έδαφος. Να είστε έξυπνοι και λογικοί. Να μιλήσουμε, να έχουμε ειρήνη και ησυχία. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα ανακατώνουν την κατάσταση με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς και εντείνουν την ατμόσφαιρα. Υπάρχει αυτή η ένταση και η μάταιη προσπάθεια εξοπλισμού. Όλα αυτά είναι μάταιες προσπάθειες κούρσας εξοπλισμών. Ειδικότερα, βλάπτει την ευημερία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι επίσης πρόθυμη να πάρει τα όπλα, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία τους. Αυτό πρέπει να το δουν όλοι. Μερικοί λογικοί πολιτικοί στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων απόστρατοι στρατιωτικοί, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, βλέπουν και προειδοποιούν. Ακούστε αυτούς. Να καθιερώσουμε εδώ την ειρήνη και τη σταθερότητα μέσω του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου. Να μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μερικά από αυτά καταστρέφουν αυτή την καλή θέληση, τα καλά βήματα. Το γνωρίζουμε και αυτό επίσης. Δηλώνουμε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Να το ξέρετε αυτό και προσαρμόστε τη συμπεριφορά και τη δράση σας ανάλογα».

Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση

«Η Τουρκία είναι μια χώρα με σημαντική επιρροή. Ένας παράγοντας που εξασφαλίζει την ειρήνη και την ηρεμία. Οι συναντήσεις του Προέδρου μας ήταν αποτελεσματικές σε όλα αυτά. Παρείχε σοβαρή ανακούφιση. Είμαστε μαζί με τα αδέρφια μας από το Αζερμπαϊτζάν μέρα και νύχτα. Οι Κύπριοι αδελφοί μας είναι αδέρφια μας. Η εθνική μας υπόθεση. Εκεί δεν τίθεται θέμα παραχώρησης. Θέλουμε δύο ίσα, κυρίαρχα "κράτη". Υπάρχουν 500 χρόνια φιλίας με τη Λιβύη. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να φέρουμε ειρήνη στους Λίβυους αδελφούς μας, και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ό,τι έχει να γίνει με τις φιλικές και αδελφικές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αφρικής, συνεχίζουμε τη φιλία μας. Η Τουρκία είναι πραγματικά ισχυρή, αποτελεσματική και αποτρεπτική με τις ιστορικές αξίες και τη γεωγραφία της. Δείχνει ότι είναι μια σημαντική χώρα με τον νεαρό στρατό και τον πληθυσμό της και ότι είναι μια ισχυρή χώρα. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί για να επιβιώσουμε, να ζήσουμε σε αυτή τη γεωγραφία».

5
σχόλια
 1. avatar ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ Κ Α Τ Α Φ Ε Ρ Ο Υ Ν ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ , ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΤΑΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ..! ΑΠΕΙΛΟΥΝ , ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ , ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ , ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΛΙΒΥΗ , ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΛΠ., ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Κ Α Ν Ε Ι Σ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ! ΤΟ ''ΜΟΝΟ'' ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ -ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ''ΜΥΑΛΑ'' ΤΩΝ ''ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ ΜΑΣ''- ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ Δ Η Θ Ε Ν ΄΄ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ''-Ε Δ Ω ΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ Σ Α Ρ Κ Α Σ ΤΙΚΑ-ΠΟΥ ''ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ Δ Η Θ Ε Ν ''ΦΙΛΟΙ'' ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΠΟΣΗ Α Φ Ε Λ Ε Ι Α ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ''ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ΄΄ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ....?

 2. avatar Αντε

  και εσύ... Τα ίδια και τα ίδια.. να 'χετε να λέτε... Τελ πάντων

 3. avatar Δεν

  είναι προκλήσεις... Ας τα δούμε τα θέματα... Πρέπει.
  (Αν είναι δυνατόν να δημοσιευθεί...)

 4. avatar Α.Τ

  Το δίκαιο κατά την τουρκία είναι η κατάληψη με τη βία. Τον τσαμπουκά ο Ακάρ να τον κάνει αλλού.

  1. avatar Αει

   μωρέ και εσύ... Τα ίδια και τα ίδια να 'χετε να λέτε... (Απάντηση σε Α.Τ.)

Παρακαλούμε περιμένετε ...