Γεραπετρίτης: Εκλογές στο τέλος ή κοντά στο τέλος της τετραετίας

Γεραπετρίτης: Εκλογές στο τέλος ή κοντά στο τέλος της τετραετίας

«Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί, δεν έχει χρησιμοποιήσει με κανένα τρόπο τέτοιου τύπου κακόβουλα λογισμικά, περιλαμβανομένης της ΕΥΠ»

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας" ή, εν πάση περιπτώσει, κοντά στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απέρριψε, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ 100,3 το επιχείρημα ότι δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, αφού, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν.

«Είναι πολλές οι διακυβεύσεις, που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με αφορμή δε, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα», αν και, συμπλήρωσε, «πράγματα τα οποία οικοδομούνται, πολλές φορές αποδομούνται με τις αλλαγές κυβερνήσεων». Διεξοδικός στο θέμα του νομοσχεδίου για την άρση απορρήτου - κυβερνοασφάλεια - προστασία προσωπικών δεδομένων, υπογράμμισε μία «σημαντική καινοτομία» του νομοσχεδίου: Έως τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας επιτρεπόταν η άρση απορρήτου στο διηνεκές, πλέον θα οριοθετείται στο δίμηνο ή στο δεκάμηνο, το μέγιστο, και μάλιστα υπό προϋποθέσεις.

Ξεκινώντας, αναλυτικά, από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και τις επαφές, εκεί, με επενδυτές, στο εισαγωγικό του σχόλιο ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και πηγαίνει σε μια φάση συνέχειας και συνέπειας».

Ευκαιρίας δοθείσης, πάντως, υπογράμμισε τον «πολύ μεγάλο στόχο» ένταξης της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα το 2023, κάτι που «θα μας επαναφέρει, μετά την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, σε ένα καθεστώς οικονομικής κανονικότητας. Πρέπει για όλους μας να είναι ένα σημείο σταθμός».

Επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί, δεν έχει χρησιμοποιήσει με κανένα τρόπο τέτοιου τύπου κακόβουλα λογισμικά, περιλαμβανομένης της ΕΥΠ».

Εξ άλλου, εξήγησε τα κατασκοπευτικά λογισμικά είναι μια ζέουσα συζήτηση παντού στον κόσμο, τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντιμέτωπα με το θέμα αυτό.