Θάνος Πλεύρης: «Πότε θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

Θάνος Πλεύρης: «Πότε θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

«Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας»

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μίλησε στο MEGA ο Θάνος Πλεύρης.

Για την συμβολική κατάληψη και την αντίδραση των υγειονομικών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είπε χαρακτηριστικά πως «οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίας» και τόνισε πως τα νοσοκομείο ανήκουν σε όλους.

«Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται πως το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Υγείας επιτρέπει ουσιαστικά στους ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν ιατρικές πράξεις και το αντίστροφο.

Όπως τόνισε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.