Κυριάκος Μητσοτάκης για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Τα παιδιά είναι ασφαλή – Γιατί αλλάξαμε το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριάκος Μητσοτάκης για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Τα παιδιά είναι ασφαλή – Γιατί αλλάξαμε το Διοικητικό Συμβούλιο

«Το καλύτερο είναι τα παιδιά να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια με υιοθεσία ή με αναδοχή»

Μετά την περιοδεία του στην Καλλιθέα σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός κάθισε στον καναπέ και μίλησε μεταξύ άλλων στη Ναταλία Γερμανού για τα θέματα της επικαιρότητας, τα ζητήματα κακοποίησης γυναικών και παιδιών, ενώ μοιράστηκε και προσωπικές του στιγμές με το τηλεοπτικό κοινό. Ειδική αναφορά έκανε για τις καταγγελίες που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου».

«Τα παιδιά είναι ασφαλή και το πρώτο μέλημά μας πάντα είναι να είναι ασφαλή τα παιδιά. Είναι μία δύσκολη υπόθεση, γίνονται πολλά ερωτήματα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουμε τις έρευνες των αρμοδίων Αρχών και ειδικά της Δικαιοσύνης, για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα» ανέφερε για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας, για να προχωρήσουμε σε μία γρήγορη και τολμηρή κίνηση να αλλάξουμε το ΔΣ. Έχουμε τοποθετήσει ανθρώπους υψηλοτάτου κύρους με πολλή μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων δομών. Μας ενδιαφέρει να δούμε και τι έγινε ως προς τα οικονομικά, να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και στη συνέχεια να δούμε με ποιον τρόπο πρέπει να διοικηθεί αυτή η δομή, με τελικό σκοπό να έχουμε λιγότερα παιδιά σε δομές» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ να δεχτώ ότι οι πιο πολλές πρωτοβουλίες ξεκινούν από καλή διάθεση. Από ένα σημείο και μετά αναπαράγονται στερεότυπα. Το καλύτερο είναι τα παιδιά να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια με υιοθεσία ή με αναδοχή. Αυτός πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός. Προς τα εκεί κινούμαστε. Έχουμε κάνει προσπάθειες να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της υιοθεσίας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλη την συνέντευξη του πρωθυπουργιού:

2
σχόλια
  1. avatar Μ’

    αυτά και μ΄άλλα για τις ψήφους(;)... (Όχι μόνο αυτό σαφώς... Για το οποίο θα αναλάβει η Δικαοσύνη και οι αρμόδιοι γενικότερα)

  2. avatar Θα

    πάρει ψήφους μ' αυτά; Άξιοι της μοίρας μας. Και χειρότερα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...