Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ συνεπών δανειοληπτών – Τι είπε για παρακολουθήσεις και Τουρκία

Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ συνεπών δανειοληπτών – Τι είπε για παρακολουθήσεις και Τουρκία

«H Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή και οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς»

Ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών σε συνεργασία με τις τράπεζες άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα της Αχαΐας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

Όπως είπε ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας το σπίτι του σε πλειστηριασμό, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ευαισθησία».

«Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με Τουρκία, θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών εδώ και πολλές δεκαετίες που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα.

«Αυτή η κυβέρνηση ενίσχυσε και ενισχύει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισε και θωρακίζει σημαντικά τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας κι αναβάθμισε και αναβαθμίζει ουσιαστικά το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας. Άρα η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή και οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας ξεκαθάρισα τη στρατηγική μας απέναντι στην Τουρκία: θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία με την οποία είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να είμαστε γείτονες, αλλά θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών εδώ και πολλές δεκαετίες που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων μετά από ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων ότι με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση που γίνεται αναφέροντας μεταξύ άλλων την απόφαση για την απαγόρευση πώλησης και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης η χρήση των οποίων γίνεται κακούργημα.

Σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί υποκλοπών μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετούνται με ενθουσιασμό από αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.