Νέο παραλήρημα Σοϊλού: Ελλάδα, Κούρδοι και Ταϊβάν είναι οι «ενδιάμεσοι» στα σχέδια των ΗΠΑ

Νέο παραλήρημα Σοϊλού: Ελλάδα, Κούρδοι και Ταϊβάν είναι οι «ενδιάμεσοι» στα σχέδια των ΗΠΑ

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη. Είναι μια χώρα, που δεν παίρνει άδεια από κανέναν»

Σε ένα νέο παραλήρημα προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκιάς, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην χώρα του, εμπλέκοντας την Ελλάδα, τους Κούρδους και... την Ταϊβάν.

«Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν υιοθέτησε ηπιότερη στάση. Ο Σοϊλού δεν είχε δεχθεί τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την αντίδραση του Λευκού Οίκου, που μίλησε για ανεύθυνη στάση.

«Η επίθεση και στη Μερσίνη (26 Σεπτεμβρίου 2022), αλλά και στην οδό Ιστικλάλ, προέρχονται από το Μανμπίτς (Συρία). Στο Μανμπίτς βρίσκονται τα αφεντικά σας, απλό είναι. Πίσω από αυτό, στέκεται η Αμερική, το PYD και το PKK» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη. Είναι μια χώρα, που δεν παίρνει άδεια από κανέναν ακόμη και όταν ψάχνει φυσικούς πόρους στις θάλασσες, όταν πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών πέρα των συνόρων, όταν ανοίγει τα Βαρώσια, όταν προσεύχεται μέσα στην Αγία Σοφία, όταν φτιάχνει το αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής» συνέχισε προκλητικά ο Σοϊλού.

«Με τις κυρώσεις που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες απομόνωσαν και ξέκοψαν το Ιράν από όλο τον κόσμο» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του καθεστώτος της Τεχεράνης.