Ειρωνεία τουρκικών ΜΜΕ για Δένδια: Πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο

Ειρωνεία τουρκικών ΜΜΕ για Δένδια: Πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο

«Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία»

Στις σχέσεις της Τουρκίας με την Λιβύη αποδίδουν με αρκετή δόση ειρωνείας τα τουρκικά ΜΜΕ τη χθεσινή κίνηση Δένδια να φύγει από την Τρίπολη.

Τουρκικά μέσα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στοχοποιούν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αναφέρουν: «Ο Δένδιας πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος» - «Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία».

Η Hurriyet αναφέρει ότι «το πείσμα Δένδια δημιούργησε την κρίση», ενώ η Yeni Safak αναφέρει ότι «το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας».

Το τηλεοτπικό δίκτυο Haber Global σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ξεκίνησε επεισοδιακά την επίσκεψη του στη Λιβύη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατέβηκε απο το αεροσκάφος.

«Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νατζλά Μανγκούς πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Δένδια. Όμως, την τελευταία στιγμή ο Δένδιας επέλεξε να μην κατέβει από το αεροσκάφος και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί και χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση πήγε στην Βεγγάζη».