Νέες απειλές Ερντογάν: «Επιμένω πως θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά – Δεν υποχωρούμε, αυτό είναι βασική μας αρχή»

Νέες απειλές Ερντογάν: «Επιμένω πως θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά – Δεν υποχωρούμε, αυτό είναι βασική μας αρχή»

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την επανάληψη της πρωτοφανούς φράσης «επιμένω πως θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» ενώπιον δημοσιογράφων, από το βήμα της συνόδου της G20 στο Μπαλί.

«Δεν υποχωρούμε, αυτό είναι βασική μας αρχή» δήλωσε χθες, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις ακόμη και από αμερικανικά μέσα όπως η Washington Post.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, επισημαίνουν ότι «οι Έλληνες ήδη παραλαμβάνουν F-16 Viper και Rafale» και συμπληρώνουν ότι το τουρκικό πρόγραμμα για τα F-16 «αν εγκριθεί, θα ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον 5 χρόνια».

«H Eλλάδα ήδη τρέχει το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού. Παραλαμβάνει τα F-16 Viper όπως παραλαμβάνει και Rafale. Εκτός από αυτά θα εκσυγχρονίσουν κι άλλα 50 μαχητικά. Έρχονται με διαφορετικούς τρόπους. Παραλαμβάνουν ανα δυο μαχητικά. Ίσως όλο το πρόγραμμα πάρει 4 ή 5 χρόνια. Όμως έφτασαν ήδη κάποια από τα Rafale. Μια μοίρα, τα 18 Rafale φτάνουν και είναι τα μεταχειρισμένα, τα υπόλοιπα θα είναι νέας κατασκευής», τόνισε, Τούρκος δημοσιογράφος.

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Ερντογάν εξαπέλυσε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, λέγοντας: «Σύνελθε! Δεν κυβερνάς τσίρκο, κράτος κυβερνάς!».