Ερντογάν: Απειλεί με νέους βαλλιστικούς πυραύλους την Ελλάδα

Ερντογάν: Απειλεί με νέους βαλλιστικούς πυραύλους την Ελλάδα

«Η τελευταία δοκιμή του "Τυφώνα" που κάναμε, τρέλανε τους Έλληνες» είπε και προανήγγειλε δοκιμές νέων με εμβέλεια τουλάχιστον 800 χλμ.

Με πυραύλους ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς από τον βαλλιστικό πύραυλο «Τυφώνα» απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αθήνα, η οποία, όπως ισχυρίζεται σε δηλώσεις του «έχει τρελαθεί από την... ανησυχία της».

«Η τελευταία δοκιμή του "Τυφώνα" που κάναμε, τρέλανε τους Έλληνες. Σε μια συνεχή διαδικασία, θέλουμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές του περισσότερο από 561 χλμ. Θα δώσουμε τα καλά νέα για πολλά άλλα, όπως ο "Cenk" και ο "Gezgin", όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN Turk, οι δύο αυτοί πύραυλοι που ανέφερε ο Ερντογάν, θα έχουν βεληνεκές τουλάχιστον 800 χλμ. και θα δώσουν δυνατότητες στην Τουρκία για επίθεση από τη θάλασσα σε έδαφος και γι’ αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα σχέδια που αφορούν το τουρκικό Ναυτικό

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπιστούν την χώρα, ενώ συμπλήρωσε, πως η Ουάσιγκτον είναι πάντα υπέρ της επίλυσης των διαφορών μέσω της διπλωματικής οδού. «Δεν βρίσκομαι εδώ για να κάνω εικασίες. Θα σας πω, πως απ’ όσα έχω δει, ο Ελληνικός Στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, ως πρέσβης των ΗΠΑ, σας λέω ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη. Θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο νατοϊκούς μας συμμάχους, να επιλέξουν διπλωματικές οδούς, για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Αυτές οι διαφορές δεν είναι μοναδικές και μπορούν να επιλυθούν», δήλωσε ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης.