Ερντογάν σε Σολτς: «Η Γερμανία πρέπει να επιστρέψει στην ουδετερότητα στα ελληνοτουρκικά»

Ερντογάν σε Σολτς: «Η Γερμανία πρέπει να επιστρέψει στην ουδετερότητα στα ελληνοτουρκικά»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις τοποθετήσεις του Γερμανού καγκελάριου στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα

Την έντονη δυσαρέσκειά του στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τις τοποθετήσεις του για τα ελληνοτουρκικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος ανέπτυξε στον Γερμανό καγκελάριο την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν είπε στον Όλαφ Σολτς, ότι αναμένει να επιστρέψει η Γερμανία στην «ουδετερότητα» σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε, ότι πρέπει να αναβιώσουν οι συζητήσεις για την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Όλαφ Σολτς συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.