Ηλιόπουλος: «Η ικανότητα απάτης και λεηλασίας, κριτήριο επιλογής των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη»

Ηλιόπουλος: «Η ικανότητα απάτης και λεηλασίας, κριτήριο επιλογής των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πάτση και την εμπλοκή σε αυτήν της προέδρου του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Κατηγορώντας τη ΝΔ για «λεηλασία της κοινωνίας από γαλάζιες ακρίδες», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε εκ νέου την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες, με αφορμή την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση.

«Ο κ. Πάτσης ήταν γνωστός στη ΝΔ, το 2015 τον είχαν κόψει από τα ψηφοδέλτια. Η κ. Μπακογιάννη είχε βρεθεί με τον κ. Πάτση σε επιχειρηματικό του ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Το να ακούμε από την ίδια, ότι δεν έγινε σωστή έρευνα για την περίπτωσή του, προκαλεί τουλάχιστον γέλιο», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ "Ελλάδα FM". Τόνισε ότι «το πιο σοβαρό είναι, ότι αυτή η ιστορία επισύρει ποινικές ευθύνες». «Ο Ανδρέας Πάτσης έχει παραβιάσει τον νόμο» είπε και πρόσθεσε ότι «με αυτά που έχει κάνει δεν μπορεί να είναι πλέον στη Βουλή- οι εταιρείες που έχει και 1 εκατ. απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ. Η διαγραφή του από τη ΝΔ δεν φτάνει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ αυστηρά κριτήρια για το πώς επιλέγει τους συνεργάτες του, όπως φαίνεται» και πρόσθεσε ότι «μέσα στα κριτήρια είναι η ικανότητα απάτης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου». Ερωτηθείς και για «την εμπλοκή της προέδρου του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ Ρεβέκκας Πιτσίκα στην υπόθεση», ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «κομβικό είναι σε αυτή την περίπτωση το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, που από το 2019 αυξήθηκε 8 δισ. ευρώ προς την εφορία και άλλα τόσα προς τον ΕΦΚΑ».

«Σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, με 44.000 πλειστηριασμούς μόνο για φέτος, με ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση -την ώρα αυτή- η στενότατη συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η κ. Πιτσίκα, που έχει πάρει 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ δήθεν για να δίνει συμβουλές για στελέχωση, έχει δύο διορισμούς. Και άλλες τόσες είναι οι καταγγελίες που ερευνώνται για την ίδια» ανέφερε. Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη σχέση της κ. Πιτσίκα με την "Τειρεσίας" «που αφορούν συμβάσεις και προνομιακό δανεισμό», ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε τις υποθέσεις σαν τις παραπάνω και με στοιχεία θα πιέζουμε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις».

Σημείωσε πως «το πιο κρίσιμο απ' όλα την ώρα αυτή είναι ότι χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει ρύθμιση και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους και επιστροφή του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία». Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «η κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να βάλει τα όρια, διεκδικώντας την πολιτική αλλαγή».

Παρακαλούμε περιμένετε ...