Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία»

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα.

Τα τουρκικά μέσα στέκονται ιδιαιτέρως σε όσα ανέφερε χθες στην συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έκριναν πως τα γερμανικά άρματα μάχης Marder πρέπει να κατευθυνθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά.

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».