Μητσοτάκης: Το ΟΧΙ αποτελεί την εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή

Μητσοτάκης: Το ΟΧΙ αποτελεί την εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε με αφορμή της εθνική μας επέτειο ο πρωθυπουργός από το Καλπάκι

«Το ΟΧΙ αποτελεί την εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή ειδικά όταν προέρχεται από χώρες που όσους υψώνουν την ρητορική τόσο βυθίζονται στην δική τους απομόνωση» είναι το μήνυμα προς την Τουρκία, που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το ύψωμα της Γκραμπάλας στο Καλπάκι, όπου πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων στην ιστορική περιοχή όπου γράφτηκε το Έπος του 1940

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Τα τρία αυτά γράμματα, απαντούν μόνο σε όσους απειλούν και δεν προκαλούν αλλά προσκαλούν στον δρόμο της νομιμότητας, στον δρόμο της ειρήνης, γι'αυτό και η άλλη όψη του ελληνικού ΟΧΙ είναι το ΝΑΙ στην σταθερότητα στην συνεργασία. Κακά τα ψέματα, κανείς, πουθενά, δεν πιστεύει πως η Τουρκία κινδυνεύει από τα ελληνικά νησιά αντίθετα το ότι εκείνη επιβουλεύεται την κυριαρχία της Ελλάδος το διαλαλεί, δυστυχώς, συνέχεια η ίδια».

Τον πρωθυπουργό συνόδεψαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη Γ.Αμυράς και Ελ.Οικονόμου, βουλευτές της Ν.Δ εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.