Μητσοτάκης σε Σολτς: Για την Αθήνα παραμένει ανοιχτό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων

Μητσοτάκης σε Σολτς: Για την Αθήνα παραμένει ανοιχτό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων

«O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό του, η Ελλάδα και τα νησιά της δεν απειλούν κανέναν»

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά και στην οικονομία και στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας και εμφανίζει έναν από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις και έχει μειώσει το δημόσιο χρέος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Για την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η χώρα μας σέβεται και αξιοποιεί την ευρωπαϊκή αρωγή και όσο πιο αποτελεσματικά την αξιοποιεί τόσο πιο εύκολο είναι να αξιοποιήσει νέους πόρους. Μακριά από ρόλους ισχυρού και αδύναμου και πιστωτή και δανειζόμενου. Συζητάμε ισότιμα και δημιουργικά. Ζούμε σε μια νέα εποχή και ήδη η Ευρώπη με τη Γερμανία συντονίζει τα βήματά της για την πολιτική στο φυσικό αέριο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε στις δηλώσεις του αναφορά στις διαφωνίες Ελλάδας – Γερμανίας, λέγοντας ότι «για εμάς είναι ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων», ενώ δεν έλειψε και η διαφορά του στην Τουρκία, λέγοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό του, η Ελλάδα και τα νησιά της δεν απειλούν κανέναν, είπε ότι ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κάλεσε την Τουρκία να επιλέξει την αποκλιμάκωση.