Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά και την ακρίβεια και πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέας Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 2,5% το ΜεΡΑ25, στο 2% το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, στο 1,5% η Εθνική Δημιουργία, στο 1% η Χρυσή Αυγή, 3% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,5%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ 28% συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας από τους δύο» και 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνη, φυσικό αέριο και τρόφιμα) το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...