Τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη με Μπλίνκεν: Μίλησαν για Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη με Μπλίνκεν: Μίλησαν για Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

Τι ανέφεραν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επικοινωνία τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Twitter στα αγγλικά, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την συνομιλία με τον αμερικανό Υπ. Εξ. και ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των στο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτηση του:

«Εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με @SecBlinken . Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Μπλίνκεν: Σημαντικός μας σύμμαχος η Ελλάδα

Την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως σημαντικός σύμμαχος και εταίρος στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Άντονι Μπλίνκεν κατά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών: «Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».