Μάκης Βορίδης για χημικό ευνουχισμό: Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα

Μάκης Βορίδης για χημικό ευνουχισμό: Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα

«Τέτοιου είδους εγκληματίες δύσκολα αναμορφώνονται»

Με αιχμή του δόρατος τη φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ειδικοί, επιστήμονες αλλά και άνθρωποι της πολιτικής σχολιάζουν τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν ώστε να σταματήσει η κακοποίηση παιδιών από παιδεραστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, επανέλαβε πως θα πρέπει να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές ενώ είπε πως τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια, αναφερόμενος στα χρόνια που εκτίουν οι βαρυποινίτες, μέσα στις φυλακές.

«Οι εγκληματίες, οι οποίοι τελούν τέτοιου είδους εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ενηλίκων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κανείς, ότι αναμορφώνονται» υπογράμμισε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Βορίδης μέσα από την εκπομπή έδωσε ένα παράδειγμα, αυτό του Αγ. Παντελεήμονα, όπου ο παιδεραστής με το που βγήκε από τη φυλακή έκανε ξανά μία ειδεχθή πράξη.

«Υπάρχουν λοιπόν κάποιες σκέψεις, ότι σε ορισμένα αδικήματα θα έπρεπε να εκτίεται το σύνολο της ποινής. Ωστόσο, αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες (σ.σ. παιδεραστές), εθελοντικά επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.