ΚΚΕ: Οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό

ΚΚΕ: Οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και διασφαλίζουν την κερδοφορία των ομίλων.

«Η νέα δέσμη μέτρων της Κομισιόν προϋποθέτει ο λαός να παγώσει στο όνομα της "μείωσης της μη βασικής κατανάλωσης" για εξασφάλιση επάρκειας στους μεγαλοβιομηχάνους» ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης και προσέθεσε: «Θωρακίζονται περεταίρω οι μηχανισμοί της "πράσινης μετάβασης" και της απελευθέρωσης που είναι οι αιτίες της εκτίναξης των τιμών ενέργειας και καυσίμων. Παρέχονται νέα κίνητρα στους ομίλους ώστε να τζογάρουν εκ του ασφαλούς στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας και προωθούνται κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου με τιμές ανταγωνισμού με την Κίνα και την Ινδία κατά τα "καλά και συμφέροντα" των ευρωπαϊκών μονοπωλίων κι όχι του λαού».

«Για τον λαό θα συνεχιστούν οι απρόσιτες τιμές, πληρώνοντας από την τσέπη του τις κρατικές επιδοτήσεις για να μην διαταραχτεί η εισπραξιμότητα των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας. "Αλληλεγγύη".... με αποζημιώσεις και με το αζημίωτο μόνο η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα αρπακτικά μονοπώλια της ενέργειας μπορούσαν να εξαγγείλουν» σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης και κατέληξε στην ομιλία του:

«Ο εργαζόμενος λαός να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην ευρωενωσιακή στρατηγική ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και φθηνή ενέργεια, για να μην παγώσει καμιά λαϊκή οικογένεια».