Νέο κρεσέντο τουρκικών απειλών κατά Ελλάδας: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, αλλιώς θα έρθουμε νύχτα»

Νέο κρεσέντο τουρκικών απειλών κατά Ελλάδας: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, αλλιώς θα έρθουμε νύχτα»

Τσελίκ: Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλήσεις εναντίον των πάντων στην Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων».

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετος με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν, κάθε δυο κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι 'έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών'. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να 'ιδιωτικοποιήσει' την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών».

Ο Τσελίκ συνέχισε με τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ενώ λέει ακόμη: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».