Μητσοτάκης: «Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε»

Μητσοτάκης: «Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε»

Ο πρωθυπουργός στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό - Δείτε βίντεο

«Σήμερα ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής, καθώς ξεκινά το μεγάλο έργο ανάπλασης του Ελληνικού. Μια από τις μεγαλύτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.

«Διαπιστώνω με χαρά, ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές είναι εμφανείς. Είναι αλήθεια πως το σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές έως τώρα. Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη και στη θέση του υπάρχει η χειροπιαστή πραγματικότητα. Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε. Το πιστέψαμε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Πολλά τα εμπόδια και οι βαλτωμένες αντιλήψεις. Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά. Η πρώτη συζήτηση έγινε στη βουλή το 2007 και αφού πέρασε από 40 κύματα άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το έργο» τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δημιουργεί έναν συλλογικό πλούτο με πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα. Η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα». Επίσης, τόνισε ότι είναι ένα «υπόδειγμα αειφόρου αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής». Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την οικολογική διάσταση της παρέμβασης, από την απορρύπανση του εδάφους και των υδάτων, την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και την αναβάθμιση των τοπικών συγκοινωνιών, αλλά και τον οικολογικό σχεδιασμό όλων των κτιρίων της πολιτείας αυτής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για «τον πρωτοποριακό σχεδιασμό σε κάθε βήμα της επένδυσης» και τόνισε ότι «όλα αυτά δηλώνουν και την αντοχή της οικονομίας μας σε ένα ασταθές τοπίο. Παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα στην χώρα μας προχωρούν» είπε. «Η Πολιτεία υψώνει αναχώματα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι πολίτες νιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους και δεν κάνει βήμα πίσω από το πρόγραμμά της. Και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί σε ευκαιρία», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Αντώνιος. Το παρών στην εκδήλωση δίνουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της Lamda Development. Μετά τον αγιασμό προβλήθηκε ντοκυμαντέρ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιοχής του Ελληνικού. Ξεχωριστές οι παρουσίες στο ντοκυμαντέρ, εκείνες των Ολυμπιονικών Νίκου Κακλαμανάκη και Πύρρου Δήμα.

Δείτε live

Παρακαλούμε περιμένετε ...