Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου με Ακάρ στις Βρυξέλλες: Υπογράμμισαν τη σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας

Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου με Ακάρ στις Βρυξέλλες: Υπογράμμισαν τη σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας έγινε στην έδρα του ΝΑΤΟ - «Έγινε σε θετικό κλίμα», λένε κυβερνητικές πηγές

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον Υπουργό 'Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ , στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Κυβερνητικές πηγές: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση των δύο υπουργών διήρκησε 40 λεπτά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ

Συμφωνήθηκε, επίσης, να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.