Σκανδαλίδης για βιασμό 12χρονης: Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο ειδεχθές έγκλημα

Σκανδαλίδης για βιασμό 12χρονης: Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο ειδεχθές έγκλημα

«Η πιο σοβαρή τιμωρία, δεν είναι τόσο η δικαστική ποινή, που επίσης πρέπει να αναθεωρηθεί, είναι η έκθεση στη δημοσιότητα»

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο ειδεχθές έγκλημα» τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος στο «κοινωνικό τραύμα του Κολωνού».

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «οι εγκληματίες έχουν όνομα και επίθετο» και ότι «η πιο σοβαρή τιμωρία, δεν είναι τόσο η δικαστική ποινή, που επίσης πρέπει να αναθεωρηθεί, είναι η έκθεση στη δημοσιότητα. Είναι αυτή, που πρέπει να παραδειγματίσει την κοινωνία».

Για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του κόμματός του, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «θα διαλευκανθεί έτσι κι αλλιώς». Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, «η κοινή γνώμη ακούει την κυβέρνηση να της λέει "τέλος οι υποκλοπές, πάμε παρακάτω. Στο συρτάρι οι υποκλοπές". Ε, λοιπόν, κύριοι της ΝΔ, δεν πάμε παρακάτω. Υπάρχουν τα ευρωπαϊκά όργανα, υπάρχει η ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχουν οι δύο μηνυτήριες αναφορές Ανδρουλάκη. Θα διαλευκανθεί έτσι κι αλλιώς η υπόθεση», προέβλεψε ο κ. Σκανδαλίδης.

Επισήμανε τέλος, ότι η υπάρχουσα Βουλή πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη «με την πραγματικότητα του σκανδάλου». «Εάν δεν μπορέσει, η Δημοκρατία δεν έχει τέλος. Δεν έχει περιορισμό. Δεν μετριέται με μήνες. Μετριέται με αξίες και με πρακτικές. Και εδώ η κυβέρνησης είναι απολύτως έκθετη», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.