Ξεπέρασε τα όρια ο Μπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ξεπέρασε τα όρια ο Μπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

«Θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας»

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί αυτή τη φορά να ξεπερνάει τα όρια και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, να υποστηρίζει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» ισχυρίστηκε προκλητικά ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

«Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή» προσέθεσε

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε» κατέληξε συνεχίζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο του.

2
σχόλια
  1. avatar Θ.Τ

    Μήπως ξέχασες κάτι άλλο εκτός των δύο που ανέφερες; Το τρίτο μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον. Πιθανώς τα Ιόνια νησιά;

  2. avatar Α.Τ

    Από πότε άρχισαν να μιλούν οι λύκοι και μάλιστα για δικαιώματα. Μήπως ξέχασε να προσθέσει και τα νησιά του Ιονίου; Ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμμματος στην τουρκία αντάξιος του γιαλαντζί σουλτάνου σε πολεμοκάπηλες κορώνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...