Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Europol για διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Την ώρα που κλείνει άρον-άρον τις εργασίες της Εξεταστικής, για να συγκαλύψει το σκάνδαλο και μόλις λίγες μέρες μετά την συνάντηση με την Επίτροπο κ. Γιούροβα, αποκαλύπτεται πως η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στη Europol, ζητώντας να χρησιμοποιήσει εκ νέου τις δυνατότητες που διαθέτει, προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών», σημειώνει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι «η PEGA στην επιστολή κάνει λόγο ρητά για απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση».

«Βέβαια, ο ίδιος κάνει τα πάντα για να συγκαλυφθεί, προσβάλλοντας διαδικασίες και καταπατώντας νόμους. Όμως, το τι επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ξεκάθαρο πλέον, τόσο στους πολίτες, όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και καταλήγει: «Η επιχείρηση συγκάλυψης θα αποτύχει, οι απαντήσεις θα δοθούν».