Φυσικό αέριο – Σκρέκας: Εντός της εβδομάδας η ελληνική πρόταση στην Κομισιόν για το πλαφόν

Φυσικό αέριο – Σκρέκας: Εντός της εβδομάδας η ελληνική πρόταση στην Κομισιόν για το πλαφόν

«Η Ελλάδα έχει προνοήσει για την ενεργειακή της επάρκεια και θα στηρίξει την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά νοικοκυριά, για όσο χρειαστεί»

Εντός της εβδομάδας καταθέτει η Ελλάδα στην Κομισιόν συγκεκριμένη τεχνική πρόταση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Η Ελλάδα έχει προνοήσει για την ενεργειακή της επάρκεια και θα στηρίξει την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά νοικοκυριά, για όσο χρειαστεί».

«Τον Οκτώβριο θα δαπανηθούν τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο για επιδοτήσεις λογαριασμών. Η Ελλάδα δεν περιμένει την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως η χώρα αποτελεί βασικό πυλώνα ενεργειακής στήριξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σρέκας είπε ακόμα: «Η Ισπανία με το μοντέλο που εφαρμόζει έχει καταφέρει οι πολίτες της να πληρώνουν 30-40% πιο ακριβά το ρεύμα από το ελληνικό νοικοκυριό. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό μοντέλο αποδίδει, χωρίς κανένα μοντέλο κανενός κράτους-μέλους να μπορέσει να λύσει 100% το πρόβλημα. Κι αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, να μπει ένα οριζόντιο πλαφόν σε επίπεδο Ευρώπης στο φυσικό αέριο ώστε να πιεστούν οι τιμές του προς τα κάτω και να παρασύρει μόνιμα πια τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας μόνιμα πια».