Κουτσούμπας: Ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κουτσούμπας: Ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο γ.γ. του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία ζητά επιτακτικά με δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας ότι η εμπλοκή αυτή καθιστά σε κίνδυνο τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει: «Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτούν την ένταση της αντιπαράθεσης με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς. Όχι μόνο για το λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Από τη μια τα σχέδια προσάρτησης των κατακτημένων εδαφών στη ρωσική ομοσπονδία κι από την άλλη η αμερικανοΝΑΤΟϊκή στήριξη στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι με βαρύ οπλισμό και άλλα μέσα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους λαούς, που επιτείνεται από τις εκατέρωθεν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και τις δολιοφθορές σε αγωγούς και άλλες κρίσιμες υποδομές.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου. Η λαϊκή παρέμβαση είναι όσο ποτέ αναγκαία και είναι αυτή που μπορεί να επιβάλλει αυτές τις επιλογές».

Παρακαλούμε περιμένετε ...