Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: «Ανώφελο να κρύβεται η Ελλάδα πίσω από την ΕΕ»

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: «Ανώφελο να κρύβεται η Ελλάδα πίσω από την ΕΕ»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε και στις ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Νέα επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι «το να κρύβεται πίσω από την ΕΕ, δεν θα ωφελήσει», καλώντας την Ελλάδα -όπως είπε- «να τηρήσει το διεθνές δίκαιο».

Ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα της Τουρκίας, είπε ότι η Άγκυρα έχει στείλει επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ και τον γ.γ του ΝΑΤΟ, καθώς και στον επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και τις 25 πρωτεύουσες των κρατών-μελών της ΕΕ, καταγγέλλοντας όπως είπε «τις επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες και την ρητορική της Ελλάδας στην περιοχή τους τελευταίους μήνες» και ότι προτείνει πιθανές λύσεις για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη, ότι η απάντηση της Ελλάδας στην επιστολή αυτή ήταν «αδύναμη» και δεν είχε «νομικά επιχειρήματα». Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη, ότι «ενέργειες όπως ο εξοπλισμός νησιών που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, ματαιώνουν την καλή πίστη της Τουρκίας και τις προσπάθειές της για ειρήνη».

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης, ότι η τελευταία απόφαση των ΗΠΑ για πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην «ελληνοκυπριακή διοίκηση» της Κύπρου, ;ήταν μια «ανταμοιβή» για την «απομάκρυνση της από την Ρωσία». Τόνισε δε, ότι η κίνηση αυτή διαταράσει τις ισορροπίες στο νησί.