Ξεκάθαρη απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη

Ξεκάθαρη απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη

Για όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της γείτονας χώρας - «Σφαλιάρα» και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα

Άμεση είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε όσα λένε οι Τούρκοι. «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)», τονίζεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Η τουρκική πλευρά εδώ και πολλές εβδομάδες επιδίδεται σε μια συνεχή τακτική προκλήσεων, όμως η Ελλάδα δεν τις αφήνει αναπάντητες και έχει δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες και η πλειονότητα των χωρών στο εξωτερικό έχει κατανοήσει πως το δίκιο είναι με την Αθήνα.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται 

«Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου. Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Παρακαλούμε περιμένετε ...