Μητσοτάκης: Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό

Ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις μαζί με το Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήρθε στην Ελλάδα για το συνέδρειο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

«Η ΚΟ του ΕΛΚ επέλεξε την Κρήτη για αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση. Έχουμε να συζητήσουμε πολλά μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όχι μόνο η πολιτική μας οικογένεια, αλλά η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μάλφρεντ Βέμπερ μετά από την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πέρσι, αλλά μετατέθηκε λόγω του σεισμού. «Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία. Προκαλεί επιπτώσεις στην ενεργειακή μας ασφάλεια, άνοδο τιμών και ενεργειακή κρίση η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό της αέριο ως όπλο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα έχουμε την ευκαιρία αυτά να τα συζητήσουμε και να χαρτογραφήσουμε το δρόμο της κοινής ευρωπαϊκής μας αντίδρασης για να στηρίξουμε τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες. Πρόκειται για κοινωνικές ομάδες πολύ κοντά στην καρδιά του ΕΛΚ που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε, επίσης, ότι έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για όσα πετύχαμε στην Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια από όταν ο ελληνικός λαός του έδωσε την ευθύνη της διακυβέρνησης. «Η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή επειδή διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε φόρους, ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι καθώς εισερχόμαστε σε νέους εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτή η ατζέντα είναι σημαντική για τις κοινωνίες. «Πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί. Η ΝΔ παρέχει πάντοτε τη στήριξη που το ΕΛΚ αναμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, από ένα από τα ισχυρότερα κόμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο χώρος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς», υπογράμμισε.

«Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο γεγονός για εμάς που είμαστε στην Ελλάδα, στην Κρήτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος εξήρε την επιτυχή πορεία της Ελλάδας η οποία άφησε πίσω της την κρίση.