Δημοσκόπηση ALPHA: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ

Δημοσκόπηση ALPHA: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ

Πόσο έπεισαν τους πολίτες Μητσοτάκης και Τσίπρας - Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό

Προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έχει στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27μ5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κινημα Αλλαγής με 10,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη με 1,9%, άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 5%, άκυρο/λευκό το 1,9%, αποχή το 8,4% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13%.

Σε εναγωγή σε εκλογικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων διευρύνεται στο 7,7% με την ΝΔ να συγκεντρώνει 30,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 3,1%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη με 2,1%, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 5,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,5%.

Στο ερώτημα αν σας έπεισε ο Κυριάκος Μητοτάκης με όσα είπε στην ΔΕΘ, λίγο ώς καθόλου απάντησε το 59%, ενώ αρκετά ως πολύ απάντησε το 28% και δεν απάντησε το 13%.

Στο ίδιο ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο ως καθόλου απαντά το 61%, ενώ αρκετά ως πολύ το 23% και το 16% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 29% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν απαντά το 27%.

Εντυπωσιακό ωστόσο είναι το εύρημα, ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς στο ερώτημα αν η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, το 49% απαντά κυβέρνηση συνεργασίας και το 37% αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 14% δεν απαντά.

Επίσης, στο ερώτημα αν σας έπεισαν οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, το 60% απαντά όχι και μόλις το 16% ναι, ενώ το 24% δεν απαντά.